Pilates studio

Naša zgodba.

PILATES, KAJ SPLOH JE TO?

Verjetno ste slišali “Stari si toliko, kot je gibljiva tvoja hrbtenica”. To je izrekel Joseph Pilates po katerem se tudi imenuje vadba. Že v letih malo po 1900 je govoril, da je 50 let pred časom. Izumitelj vadbe pilates je natančno je proučeval gibanje in anatomijo vseh živih bitij ter se zanimal za modrosti in filozofijo vzhoda in zahoda.

Dejal je: “Če treniraš trebušne mišice, iz telesa iztisneš škodljive snovi, nikoli nisi prehlajen, ne dobiš raka ali kile. Ali imajo živali težave s kilo? Morajo živali na dieto? Jej in pij kar ti srce poželi.” Čeprav je za svojo metodo vadbe samozavestno dejal, da si vadeči lahko po »30 urah obeta novo telo«, Joseph Pilates svoje vadbe ni poimenoval po sebi, ampak jo je imenoval kontrologija.

Originalno zaporedje 34 tradicionalnih vaj, ki jih je Joseph Pilates opisal v svoji knjigi »Return to Life Through Contrology« že leta 1945, je še vedno del rednega repertoarja pilates inštruktorjev po vsem svetu. Joseph Pilates je imel znane Newyorčane za svoje stranke, njegov učenec pa je z odprtjem prvega pilates studia na ameriški zahodni obali pilates populariziral med hollywoodskimi igralkami in pevkami v 70. letih prejšnjega stoletja. Med njegove stranke so zapisane zvezdnice, kot so, Barbra Streisand, Cher! Pilates je med slavnimi popularen še danes, Kate Cameron Diaz Uma Thurman, Miranda Kerr, Miley Cyrus (ki trenira z Mary Winsor), Kyra Sedgwick, Christy Turlington, Sarah Michelle Gellar, Claire Danes, Jennifer Garner, Andy Murray in številni drugi. Sama sem se pilatesa učila tudi pri Siri Dharma Galliano (inštruktorica klasične pilates šole, ki se je Pilatesa učila od ženske, ki je po Pilatesovi smrti prevzela njegov studio, to je Romana Kryzanowska) Siri je učila Madonno, Stinga,  Umo Thurman, Cameron Diaz, Carrie-Anne Moss in Jessico Lange.

Vadečih
127
Vadečih
Inštruktorice
3
Inštruktorice
Terminov
12
Terminov
Posvečeni pilatesu
100%
Posvečeni pilatesu

Mnenje Ksenije, ki obiskuje individualno vadbo:

“Pri svojem delu zelo veliko sedim in posledica tega so bile seveda vedno močnejše bolečine v križu in vratnem delu hrbtenice. Vsako leto sem bila dva do trikrat na fizioterapiji, jemala sem tablete proti bolečinam in brez masaže vsaj enkrat na teden ni šlo. Poskusila sem tudi s telovadbo doma, skupinskimi vadbami, individualno vadbo v fitnes studiu. Dokler nisem odkrila pilatesa in Mateje.
“If it’s easy, it’s probably not Pilates” – res ni lahko, zato sem se odločila za individualno vadbo, saj menim, da mi ura individualne vadbe nadomesti nekaj ur skupinske vadbe. Filozofija pilatesa vključuje čudovito kombinacijo telesne ozaveščenosti, dihanja in tekočega, nadzorovanega gibanja. In zato Mateja, ki resnično obvlada pilates, z veliko mero potrpljenja poskrbi, da je vsak gib takšen kot mora biti.
Že po nekaj urah vadbe sem opazila, da so bolečine veliko manjše. Hvala Mateja”

Pilates na napravah
Popolna pilates izkušnja
Klasični pilates
34 klasičnih pilates vaj na blazini in napravah
Individualni pilates
Začutite svoje telo in poskrbite za svojo hrbtenico
Pilates za nosečnice
Prilagojena vadba za nosečnice
Pilates za moč
Usposobljena kineziologinja Katja skrbi za vašo moč
Pilates za začetnike
Osnovna pilates načela v praksi
Joga in meditacija
Sprostitev na vseh nivojih
Zdrava hrbtenica
Vaša hrbtenica je na prvem mestu

Izkušene inštruktorice

Vodja pilates studia
Healthy Daily Life

Healthy Daily Life

Maecenas turpis orci tempus lectus ullamcorper non vitae neque donec ut dictum eget quis.

Workout Routines

Workout Routines

Maecenas turpis orci tempus lectus ullamcorper non vitae neque donec ut dictum eget quis.

Individual Support

Individual Support

Maecenas turpis orci tempus lectus ullamcorper non vitae neque donec ut dictum eget quis.

Nutrition Strategies

Nutrition Strategies

Maecenas turpis orci tempus lectus ullamcorper non vitae neque donec ut dictum eget quis.

Login

Lost your password?