Joga in meditacija

Joga in meditacija

JOGA 

Joga izvira iz Indije, kjer pomeni uravnovešen način življenja. Zahodni svet je sprejel jogo preko telesnih položajev (asan) in dihalnih vaj, s katerimi dosežemo večjo mentalno osredotočenost ter telesno in duševno ravnovesje. Vadbeni termin traja uro in pol in ga sestavljata vadbeni del ter sproščanje z meditacijo.

KORISTI JOGE

“ Z redno vadbo joge bo naše telo bolj gibljivo, občutili bomo sproščenost, okrepili bomo telo in največja pozitivna posledica redne vadbe joge je seveda dobro počutje. 

Joga je tehnika, kako nadzorovati svoje telo in um. Joga nam lahko spremeni življenje, joga nas uči discipline, vzdržljivosti, fleksibilnosti. Torej ne vpliva zgolj na naše telo, čeprav ga bomo z redno vadbo okrepili, ga naredili bolj gibljivega in izboljšali svoje fizično počutje.
Joga in meditacija je posvečena meditaciji. Na začetku ure se bomo posvetili jogijskim asanam, da se razgibamo, sprostimo in pripravimo na meditacijo ter nadaljevali z vsaj pol ure sproščanja, počitka, meditacije. Poskrbimo torej za telo in um!

 

MEDITACIJA

Popolna sprostitev telesa in duha. V prvih 20 minutah se bomo posvetili svojemu telesu, skozi nežne tekoče gibe se bomo z nekaj joga asanami pripravili na popolno sprostitev. Spremljali nas bodo prijetni zvoki glasbe. Privoščite si sprostitev z nežno jogo, ki nas bo pripravila na sproščanje in meditacijo.

V meditaciji se bomo posvetili ravnovesju naših energetskih centrov ali čaker. Najprej se bomo učili usmerjati svojo pozornost na svoje telo, na svoje dihanje. Skozi meditacijo se bomo povezali s svojimi energetskimi centri. Meditacija nas bo vodila preko različnih tehnik usmerjanja pozornosti, vizualizacije in s pomočjo zvoka do popolne sprostitve.

VIDEO JOGE ZA SPROSTITEV

Class Hours (1)
Torek
17:30 pm - 18:50 pm

Login

Lost your password?