Kako sem se spoznala s pilatesom?

Kako sem se spoznala s pilatesom?

Kako sem se spoznala s pilatesom?

Zanimiva je moja izkušnja, ko sem se prvič srečala s pilatesom. Nekje 10 let nazaj sem redno obiskovala fitnes center (takrat že sigurno 10 let) in nekega dne sem se znašla v polni garderobi žensk, ki so ravno zaključile s pilatesom. Inštruktorica je na glas razlagala, kako dobro bi bilo, da bi vsi, ki obiskujejo fitnes, prišli tudi na pilates, da se raztegnejo in še drugače aktivirajo mišice. Morala je povedati nekaj, kjer sem se resnično našla, ker sem obiskala naslednjo uro. Po uri nisem občutila kaj posebnega, saj sem že bila dobro »natrenirana«. Naslednje jutro je sledilo presenečenje in resnica. Zbudila sem se in se niti iz postelje nisem mogla vstat, ja prav res. Najprej sem se morala prevrniti na bok in počasi vstati preko boka, potem pa sem tri dni komaj vstajala. In vse to samo zaradi ene samcate ure pilatesa. Zanimiva izkušnja.

Še sanjalo se mi ni, da bom učila pilates

Seveda se ne bo zgodilo, da vsak, ki bo prišel na pilates, naslednji dan ne bo mogel vstati iz postelje. To se mi je zgodilo, ker sem veliko trenirala in sem bila navajena fitnes vaj, potem pa sem tudi na pilatesu malo pretiravala in še dodatno aktivirala mišice. Udeležila sem se pilatesa v veliki skupini, kjer nisem bila deležna kakšne posebne razlage, kako pravilno izvajati vaje. Pa vendar, premaknilo me je, začutila sem, da moje telo pilates potrebuje. In tako sem nadaljevala s pilatesom, čeprav se mi takrat niti sanjalo ni, da bom nekoč pilates tudi učila. Tako se je začela moja pilates pot.

Nenehno izpopolnjevanje

Ko sem naredila pilates usposabljanje, kjer sem pridobila uradno licenco mi je bilo jasno, da to niti najmanj ni dovolj. Pilates pomeni tudi nenehno izpopolnjevanje, učenje, obiskovanje konvencij, dodatnih usposabljanj.

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Login

Lost your password?