Individualna vadba

Individualna vadba

Ljubljanska 140, MB
19:00
8 udeležencev
Tor in čet

URA PILATESA V STUDIU

Če ste obiskali že kakšno uro pilatesa v skupini, potem najbrž veste, da je pri pilatesu potrebno upoštevati nekaj osnovnih načel. 

Pilates je vadba, ki jo zasnoval Joseph H. Pilates pred nekaj več kot 100 leti. Vadba temelji na krepitvi centra telesa, stabilizaciji sklepov, mobilizaciji hrbtenice in krepitvi tistih majhnih mišic, ki jih potrebujemo za pokončno držo. Z redno vadbo pilatesa izboljšamo ravnotežje, mišični tonus, stabilizacijo ramenskega obroča in sklepov.

Vadba v studiu pomeni, da delamo tako na blazinah, kakor tudi na pilates napravah. Prav zaradi tega je vadba bolj natančna in prilagojena vsakemu posamezniku. 

V Pilates365 studiu izvajamo pilates na pilates napravah v majhnih skupinah do 8 udeležencev ter kot individualno vadbo.

Na pilates napravah, ki jih je patentiral Joseph H. Pilates se izvaja celoten sortiment pilates vaj, ki jih poznamo tudi iz vadbe na blazinah. Pilates je sistem vaj za celo telo, da se telo okrepi, se ojačajo notranji stabilizatorji ter da se odpravijo mišična ravnovesja v telesu. V ospredju vadbe je predvsem hrbtenica. Pilates naprave:

Wall unit ali stenska enota z dvignjeno blazino – na njej se izvajajo vse pilates vaje na primerno mehki blazini, kar je dobro za hrbtenico. S pomočjo vzmeti naredimo dodaten upor ali pa pomoč za izvedbo vaj, ki so tako bolj učinkovite.

Wunda chair ali pilates stol – na tej napravi se izvajajo tako osnovne pilates vaje za ogrevanje telesa, vaje za pravilno delovanje in funkcijo stopal za lepo držo (footwork) ter napredne pilates vaje. Zato to napravo ljubijo predvsem športniki, saj so vaje pravi izziv.

Spine corrector ali korektor hrbtenice – naprava, ki na nek način vpne oz. stabilizira medenico in se s tem lahko popolnoma posvetimo hrbtenici in tako so vaje namenjene predvsem gibljivosti hrbtenice.

Small barrel ali mali hribček – na tej napravi začnemo pilates na napravah, zelo primerno za začetnike, za vse, ki se želijo poglobiti v svet pilatesa, v svet vadbe na pilates napravah. Podobno kot večji brat korektor hrbtenice, je tudi mali hribček namenjen vajam za hrbtenico ter predvsem za stabilizacijo in krepitev mišic trupa.

 

 

PREDNOSTI PILATES VADBE 

“ Dihanje, krepitev ravnotežja, gibljivost, moč in natančnost. S temi besedami lahko opišemo uro pilatesa. Stranski učinki so predvsem manj bolečin v hrbtenici in vratu, občutenje in zavedanje svojega telesa, večja moč in gibljivost, če jih naštejemo le nekaj. Vsekakor je vredno preizkusiti. ”

VIDEO POSNETEK - KLASIČNE PILATES VAJE

Class Hours (2)
Sreda
12:00 pm - 19:00 pm
Torek
12:00 pm - 16:00 pm

Inštruktor

    Vadba

    Leave your comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Login

    Lost your password?